snellader-iphone-blog

Wat is de beste snellader voor mijn iPhone?

Doordat Apple vanaf de iPhone 12 geen oplader meer bij iPhones in de doos deed, zijn we op onszelf aangewezen om de juiste oplader te vinden. Het grote aanbod en de verwarrende technische specificaties van snelladers maken het er niet makkelijker op. In deze blog vertellen we je alles wat moet weten om een goede snellader te kunnen kiezen.


Wat is een snellader?

Een snellader laadt jouw iPhone sneller op dan een traditionele oplader. Snelladers leveren een hoog vermogen, ook wel wattage genoemd. Daarnaast kenmerken snelladers zich doordat ze in veel gevallen over Power Delivery (ook wel PD) beschikken.

Power Delivery is een manier van opladen die alleen mogelijk is middels USB-C kabels en connectoren. Het betreft een laadtechnologie die apparaten sneller kan opladen omdat het ervoor zorgt dat er meer vermogen kan worden geleverd. Het is dus raadzaam op zoek te gaan naar een snellader met ondersteuning voor Power Delivery. 

De juiste snellader in 3 stappen

  1. Check of jouw iPhone snelladen ondersteunt.
  2. Kies een snellader met voldoende vermogen en Power Delivery ondersteuning.
  3. Gebruik een goede oplaadkabel.

Ondersteuning voor snelladen

Apple heeft ervoor gezorgd dat vanaf de iPhone 8 elke iPhone snelladen ondersteunt. Als je niet zeker weet welke iPhone je hebt, kun je dit achterhalen via de algemene instellingen op je iPhone en vervolgens te kiezen voor 'Info'. 

Ga je voor een snellader met minimaal 20 watt, dan kun je de iPhone 8 t/m de iPhone 12 (inclusief Pro Max) snel opladen. Vanaf de iPhone 13 kun je beter voor een snellader met meer vermogen gaan, aangezien de iPhone 13 pro Max een laadvermogen van 27 watt aankan.

De juiste snellader kiezen

Afhankelijk van het laadvermogen van jouw iPhone kun je naar een snellader zoeken. Heb je bijvoorbeeld een iPhone 13 Pro Max, dan kun je zoeken naar een 30W snellader. Verder is het belangrijk om na te kijken of de snellader Power Delivery ondersteunt. Alleen dan kan de lader jouw iPhone ook echt snel opladen. 

Afhankelijk van jouw wensen kun je ook vooruit denken. Heb je bijvoorbeeld een beperkt aantal stopcontacten of wil je meerdere apparaten tegelijkertijd opladen? Kijk dan naar een snellader waarmee je meerdere apparaten tegelijkertijd kunt opladen.  

Een goede oplaadkabel 

De iPhone zelf is al niet goedkoop en wordt tegenwoordig zonder oplader geleverd, en dan moet je vervolgens ook nog geld moet uitgeven aan een oplaadkabel? Leuk is het misschien niet, maar wijs is het zeker. De kwaliteit van de oplaadkabel is namelijk erg belangrijk voor het veilig en efficiënt opladen van jouw iPhone. Daarnaast kun je vaak wat geld besparen door een oplader te kopen waar al een kwalitatieve kabel bij zit.

Een goede oplaadkabel is door erkende instanties gecertificeerd en gemaakt van hoogwaardige materialen. Ondanks dat het aanschaffen van goedkope (namaak) kabels verleidelijk is, kun je deze beter vermijden. Goedkoop is in dit geval echt duurkoop. Niet alleen omdat goedkope kabels vaak sneller stuk gaan en je dan opnieuw een kabel moet aanschaffen, maar ook omdat het gebruik van slechte kwaliteit kabels mogelijke schade aan jouw iPhone tot gevolg heeft.

Je kunt dus het beste de (op moment van schrijven nog meegeleverde) oplaadkabel van Apple gebruiken, maar er zijn ook tal van alternatieven, vaak van nog veel betere kwaliteit en met een langere levensduur. Heeft jouw iPhone nog een Lightning-poort? Zorg dan dat je een door Apple MFi-gecertificeerde kabel gebruikt.

Terug naar blog